Lägg till i önskelista

Skapa i 3D – Grundkurs – Från penna och papper till plastbit

4.5
11 recensioner
Deltar: 201 deltagare
Kurslängd: 40 minuter
Lektioner: 5
Video: 22 minuter
Nivå: Grundläggande kurs

I denna grundkurs inom 3D-skapande kommer vi att med enkla verktyg visa dig hur du gör för att gå från skiss på papper till att på datorn skapa en 3D-modell som vi till sist skriver ut på en 3D-skrivare.

Vi kommer i kursen att skapa en liten behållare till små post-it-lappar som vi ska skriva ut. Beroende på vilken 3D-skrivare som du har tillgång till, kan vissa delar av kursen skilja sig beroende på vilken modell du har, men grunderna är fortfarande de samma.

Kursen är uppdelad i fyra delar, där vi först kommer att designa vår modell på papper, för att sedan jobba med vår 3D-modell i den webbaserade tjänsten TinkerCAD. Slutligen tar vi modellen till vår “slicer”-mjukvara som förbereder den för utskrift. Därefter tar vi en titt på hur 3D-skrivaren fungerar och hur du hanterar den för att lyckas med dina utskrifter.

Kursen kräver inte att du har tillgång till en 3D-skrivare, men självklart blir det lite roligare om du kan omsätta det du lärt dig till en färdig produkt i slutändan.

För att bli godkänd på kursen behöver du 80% rätt på alla quiz

1
Introduktion och verktyg
5 minuter
2
Skiss och design
5 minuter
3
TinkerCAD
15 minuter
4
Quiz – TinkerCAD
6 frågor
5
Slicer-mjukvaran Cura
10 minuter
6
3D-skrivaren
5 minuter
Nej, det behöver du inte. Kursen är mer tänkt som guide i hur du går från penna-och-papper till färdig utskriven produkt. Eftersom varje modell av 3d-skrivare har olika program, så är det svårt att göra en kurs för det. Dock kommer du lära dig grunderna i hur du jobbar med TinkerCAD och det behövs det bara en webbläsare för.
4.5
4.5 out of 5
11 betyg

Detailed Rating

Stars 5
7
Stars 4
3
Stars 3
1
Stars 2
0
Stars 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Show more
Logga in för att skriva en recension