Lägg till i önskelista

PYT1 | Grundkurs i Python för lärare – Vi bygger ett matematikspel

5.0
1 recension
Deltagare: 1535 deltagare
Kurslängd: 2 tim 30 min
Lektioner: 8
Video: 1 tim 30 min
Nivå: Lärare åk 7-Gy

I den här grundkursen får du lära dig grunderna i det populära programspråket Python. Python är ett textbaserat språk (till skillnad från exempelvis blockprogrammering) som är lätt att komma igång med, då designfilosofin lägger vikt på lättläst kod.

Vi kommer att gå igenom grunder som strängar, heltal, variabler, funktioner, slumpgenerering, villkor och det som helt enkelt behövs för att skapa ett enkelt matematikspel, som vi gjorde i fördjupningskursen av Scratch.

För att bli godkänd på kursen behöver du 100% rätt på alla quiz
Kursmaterialet är tillgängligt enligt Creative Commons CC BY-SA

Grundkurs i Python för lärare

1
Introduktion och verktyg
4 min

I denna första del tar vi en titt på den miljö där vi ska jobba. Det är i webbtjänsten repl.it - som är en kostnadsfri tjänst där vi kan jobba i flera olika programspråk. Python3 är en av dessa.

2
Variabler och datastruktur
15 min

I denna andra del ska vi börja med att ta oss en titt på variabler och vad det är. Dessutom provar vi att använda print för att skriva ut saker.

3
Quiz | Variabler och datastruktur
5 frågor
4
Input och Output
15 min

I detta avsnitt tar vi oss en närmare titt på just input och output. Att ta in information från användaren av ditt program, men också att skriva ut saker.

5
Quiz | Input och Output
4 frågor
6
Selections – If Elif Else
20 min

I denna del kommer vi att jobba med sortering, eller selections på engelska. Till skillnad från sekvens, som vi redan har bekantat oss med (i och med att program körs stegvis rad för rad) kan vi med sortering göra val baserat på sant eller falskt. 

7
Quiz | Selections – If Elif Else
2 frågor
8
Funktioner
12 min

Här kommer vi att titta lite på vad funktioner är och vad de kan användas till.

9
Quiz – Funktioner
2 frågor
10
Loopar – del 1
10 min
11
Loopar – del 2
10 min
12
Vi bygger ett matematikspel
25 min

I denna sista lektion bygger vi vårt matematikspel. När du är klar, tänk på hur du skulle kunna göra det annorlunda. Kan du även slumpa fram olika räknesätt, istället för att bara köra addition?

13
Quiz – Vi bygger ett matematikspel
3 frågor
Materialet är cirka 2,5 timme, men du får räkna med att det kan ta allt mellan 20-40 timmar av tränande för att allt ska sätta sig. Det handlar om hur mycket du jobbat med programmering tidigare. Det viktiga är att du tränar regelbundet. Ta det i din egen fart.
Tänk på att du kommer att behöva se om filmerna och lägga en del tid på att testa dig fram och jobba med materialet. Men om du ändå kör fast vid något moment, kan du alltid klicka på frågetecknet i den aktuella lektionen och skriva en fråga. Jag lovar att försöka svara så fort jag hinner.
5.0
5 out of 5
1 betyg

Detailed Rating

Stars 5
1
Stars 4
0
Stars 3
0
Stars 2
0
Stars 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Show more
Logga in för att skriva en recension