Om

Vad är syftet med denna sajt?

Jag har sedan barnsben varit förtjust i tanken att vi hjälper varandra med allt i stort som smått. Att dela med sig av sin kunskap är en sådan sak.
I stort sett allt som jag har lärt mig gällande digitalisering kommer från olika människor som har varit snälla nog att vilja dela med sig av det som de kan. Allt från att sätta upp och använda exempelvis webb och servrar, Photoshop, ljud- och videoredigering till att programmera och mycket annat. Detta och mycket mer finns sällan mer än ett googlesök bort och du är aldrig ensam om ett problem.
Eftersom jag verkar inom skola, så har jag fokuserat på kurser inom digitalisering som rör just skola. Både för elever, lärare och annan personal. Kostnadsfritt givetvis.

Vem står bakom denna sajt?

Micke Kring heter jag och har jobbat med digitalisering i skolan i över 20 år, alltid på golvet, med allt från teknik till pedagogik.

Är det verkligen kostnadsfritt?

Ja, det är kostnadsfritt. Ingen reklam. Inga kostnader. Ja, jag går back på detta, men serverkostnaden är inte mer än någon 100-lapp per månad, så det är lugnt. Pay it forward typ…

Hur får jag använda materialet här?

Allt material som du hittar här har Creative Commons-licens BY SA. Det innebär att du får använda det hur du vill, så länge du anger vem som skapat materialet och om du bearbetar och gör om det och vill dela det, så måste du också dela det på samma villkor. Pay it forward typ…
Det innebär att du som lärare givetvis får använda allt material här i din undervisning om du skulle vilja. Är du osäker är det bara att kontakta mig, men jag kommer i stort sätt alltid att säga ja. 🙂 

Du behöver alltså egentligen inte fråga om lov utan kör på som du vill, så länge du följer CC BY SA.

Måste jag ha ett konto?

Om du inte vill skapa ett konto av olika anledningar, som exempelvis GDPR eller annat, så är det inga problem. Alla kurser är öppna och du kommer åt alla lektioner. Det enda som du inte kommer åt är proven samt möjlighet att få ditt diplom för genomförd kurs. Detta på grund av tekniska orsaker.

Sajten ligger på servrar hos GleSYS med data enbart i Sverige och jag har ingen anledning att dela några uppgifter med någon tredjepart.

Regler

Det här är en utbildningssajt där du och vi peppar varandra och hjälper varandra. Jag kommer att radera ditt konto eller material som skrivs av dig som bryter mot svensk lag eller som anses stötande eller saknar relevans för det som rör denna sajt. Detta innebär även att inlägg ska hållas till sakfrågan och hålla en god ton. Jag tillåter inte heller:

  • kommersiella budskap
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
  • hot, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner
  • inlägg som strider mot GDPR

Det här gäller allt från ditt val av användarnamn och profilbild till eventuella frågor och recensioner. Nu tror inte jag att det här är något problem för just dig, men det kan vara bra att veta detta.

Vad behöver jag ha för utrustning?

De flesta kurser baserar sig på verktyg och tjänster som är kostnadsfria och fungerar på både datorer och plattor, för att så många som möjligt ska kunna delta. Det räcker med en webbläsare i de flesta fall.
I informationen kring varje kurs står det vad du behöver för material för att kunna genomföra kursen.

Var finns information om integritet och kakor?

Du hittar den här -> Privacy Policy